Thu. Sep 19th, 2024

Jetlag en een slopende Vuelta. De vermoeidheid zit er nog in bij Remco Evenepoel, die zich in Australië had overslapen en zo ontbrak op de trainingsrit met de Belgische ploeg.

Remco Evenepoel landde gisteren in Australië en voegde zich bij de rest van de Belgische delegatie in het Headlands Austinmer Beach Hotel. Vandaag stond er een trainingsrit op het programma, maar Evenepoel was er niet bij. “Overslapen”, schrijft de Vuelta-winnaar op Strava. De jetlag is de oorzaak.

Evenepoel werkte uiteindelijk een tochtje af van 24 kilometer. Wout van Aert trok eerder op pad met Jasper Stuyven, Nathan Van Hooydonck, Stan Dewulf én bondscoach Sven Vanthourenhout. Het vijftal zat 32 kilometer op de fiets.

Yves Lampaert legde de focus op de tijdrit, die zondag op het programma staat. Pieter Serry, Quinten Hermans en alle andere renners/rensters voor de wegritten worden donderdagavond, lokale tijd, (donderdagnamiddag bij ons) op Australische bodem verwacht.

Tadej Pogacar maakte net zoals Van Aert de oversteek vanuit Canada. De Sloveense kopman kende meteen pech. “Leuk welkom in Australië”, klonk het op sociale media. “Godzijdank is er nog Uber.” Pogacar maakte blijkbaar gebruik van de taxidienst om weer in het hotel te geraken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *