Thu. Sep 19th, 2024

Een voorbereidingstournee die Wout van Aert van Hamburg over Plouay naar Québec en Montréal in Canada bracht, zit erop. Zondagavond in de GP Montréal werd Wout van Aert tweede en vanavond in Montréal neemt Van Aert het vliegtuig naar Australië waar hij over minder dan twee weken wereldkampioen wielrennen op de weg hoopt te worden. Van Aert is in topvorm, dat is in Canada weer gebleken.

We moeten het eerst over de eindzege van Remco Evenepoel in de Ronde van Spanje hebben. Evenepoel heeft Van Aert verbaasd, zegt hij. “Ik denk dat iedereen verbaasd is dat hij dit al kan. Ik kan alleen maar mijn bewondering uitspreken. Châpeau voor hem. Hij heeft stand gehouden in het tweede deel van de Vuelta. Dat is even knap als het feit dat hij in het eerste deel het verschil heeft gemaakt.”

Zelf zit Wout van Aert in de laatste rechte lijn naar het wereldkampioenschap. Hij zet, na gemiste wereldtitels in Imola (2020) en Leuven (2021), alles op alles. Al laat zijn wedstrijdprogramma dat misschien niet meteen vermoeden.

Vier wedstrijden sinds de Tour is niet wat je een volgeladen agenda noemt. Maar vier wedstrijden was precies wat Van Aert zei nodig te hebben. En het is even veel als Tadej Pogacar.

De Clasica San Sebastian, één week na de Tour, moest hij van zijn programma schrappen. Van Aert was ziek en hij miste op die manier een kans om de strijd met Evenepoel aan te gaan, die de Clasica won.

Hamburg was zijn rentree. Dat was de koers met de minste hoogtemeters. Hij werd tweede. Pittiger werd het in Plouay (winnaar) en afgelopen vrijdag in Québec (vierde). De GP Montréal van zondag was de zwaarste: 221,4 kilometer koers met een totaal van 4.842 hoogtemeters. Van Aert finishte opnieuw tweede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *