Thu. Sep 19th, 2024

Antony (22) is officieel speler van Manchester United. Ajax ontvangt maar liefst 95 miljoen euro voor de 22-jarige international van Brazilië en daarmee verpulvert hij tal van transferrecords. Het bedrag kan nog oplopen tot 100 miljoen euro.

Wekenlang hield Ajax de poot stijf. Een eerste bod van 80 miljoen euro werd geweigerd, waarna zelfs een bod van 90 miljoen euro niet genoeg bleek voor de Amsterdammers. Coach Alfred Schreuder was ook kraakhelder: hij wilde Antony, die al een tijdje niet mee meetrainde, bij Ajax houden en was de laatste weken dan ook woest over de gang van zaken. Het laatste bod kon Ajax niet meer weigeren. Antony werd in 2020 voor 15,75 miljoen euro overgenomen van São Paulo. De negenvoudig international van Brazilië speelde 82 wedstrijden voor Ajax en was daarin goed voor 24 goals en 22 assists.

Antony, die nog tot medio 2025 onder contract stond in de Johan Cruijff Arena, is nu na twaalf spelers de duurste speler ooit. De Braziliaan staat op de all-time transferlijst tussen Gareth Bale (voor 101 miljoen euro naar Real Madrid) en Cristiano Ronaldo (voor 94 miljoen euro naar Real Madrid).

Antony, die bij Manchester United wordt herenigd met coach Erik ten Hag en verdediger Lisandro Martínez, volgt Frenkie de Jong op als duurste verkochte speler van Ajax en ook het eredivisierecord is daarmee gesneuveld. De Jong werd na het seizoen 2019/2020 voor 86 miljoen euro door Ajax verkocht aan FC Barcelona. Eerder vertrokken onder anderen Martínez, Sébastien Haller, Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch, Nicolás Tagliafico en Andre Onana ook al bij Ajax.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *