Thu. Sep 19th, 2024

Erik ten Hag kan weer ademen. De Nederlander won met Manchester United de topper op eigen veld tegen Liverpool. Het werd 2-1 na goals van Jadon Sancho en Marcus Rashford voor United en Mo Salah voor Liverpool. De crisis verschuift zo naar de ploeg van Jürgen Klopp, die aan het seizoen start met 2 op 9 en amper zestiende is in de Premier League. Ten Hag liet zich achteraf ook nog live op tv betrappen op een uitschuivertje.

“They can play f*cking good football”

Ten Hag sprak in al zijn enthousiasme dat zijn team ‘can play f*cking good football’, iets waar ze in Engeland qua taalgebruik nog aan moeten wennen. Binnen een mum van tijd werd er door Sky Sports dan ook excuses aangeboden voor de scheldende Ten Hag. “We kunnen het over tactiek hebben, maar het draait allemaal om de instelling. Vandaag was er echt een fighting spirit. Ze wilden er écht voor gaan en er stond een team. Dan kun je zien we dat goede spelers hebben.”

‘Love United, hate Glazers.’ De supporters van Manchester United toonden voor aanvang van het duel tegen Liverpool nog eens wat ze vinden van de Amerikaanse Glazer-familie, die de club in handen heeft. Na jaren van wanbeleid en slechte sportieve resultaten hebben ze er genoeg van. Duizenden fans stapten samen richting Old Trafford en lieten hun ongenoegen blijken met spandoeken en gezangen. De United-achterban wil de Glazers – broers Joel en Avram staan aan het roer van de club – onder druk te zetten om te verkopen. Iets waar zij voorlopig geen gehoor aan geven.

De protestactie leek de spelers wél wakkergeschud te hebben. United begon sterk en kwam via Sancho op voorsprong. Hij legde beheerst binnen, Ronaldo en Maguire applaudisseerden vanaf de bank. In de tweede helft rondde Rashford een vlijmscherpe counter af. Salah lukte nog de aansluitingstreffer, maar het bleef bij 2-1. Verdiende zege voor Man United, dat z’n eerste driepunter van het seizoen te pakken heeft. Liverpool blijft achter met amper 2 op 9 en ziet leider Arsenal, Man City en Tottenham weer uitlopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *