Thu. Sep 19th, 2024

Everton doet het in de Premier League vooralsnog niet beter dan vorig seizoen, toen de club uit Liverpool zich ternauwernood wist te handhaven. Het elftal van trainer Frank Lampard wist vanmiddag tegen het gepromoveerde Nottingham Forest een derde nederlaag kort voor tijd te voorkomen: 1-1.

Brennan Johnson uit Wales zette Nottingham in de 81ste minuut op voorsprong, waarna Demarai Gray in de 88ste minuut met de gelijkmaker voor wat opluchting zorgde bij Lampard en Everton. De club pakte na nederlagen tegen Chelsea en Aston Villa zodoende zijn eerste punt van het seizoen.

Leicester City verloor van Southampton (1-2) en heeft na drie speelronden ook pas 1 punt. De Schotse invaller Ché Adams maakte beide doelpunten voor Southampton. Bij Leicester ontbrak verdediger Wesley Fofana in de selectie. Volgens Brendan Rodgers zat hij niet in het juiste “frame of mind“, te midden van onderhandelingen tussen Chelsea en zijn club. Fofana zelf is al akkoord over een transfer die hem voor zes jaar aan Chelsea zou verbinden.Het gepromoveerde Fulham won ook voor het eerst, in de derby met Brentford werd het 3-2. Verdediger Kenny Tete had op Craven Cottage wederom een basisplaats, maar was al gewisseld toen aanvaller Aleksandar Mitrovic kort voor tijd het winnende doelpunt maakte. Daarvoor had Brentford een achterstand van 2-0 weten recht te trekken, maar de bezoekers stonden uiteindelijk dus toch met lege handen. Fulham heeft na drie wedstrijden 5 punten, twee minder dan Tottenham Hotspur dat eerder op de dag van Wolverhampton Wanderers won (1-0) en in afwachting van Manchester City en Arsenal de Premier League aanvoert.