Thu. Sep 19th, 2024

Daan Hoole maakt in de Vuelta zijn debuut in een grote wielerronde. Trek-Segafredo heeft de 23-jarige wielrenner opgenomen in het team dat op 19 augustus van start gaat met een ploegentijdrit in Utrecht. Mads Pedersen en Juan Pedro López zijn de kopmannen.

De wielrenner moet samen met Alex Kirsch kopman Pedersen aan een ritzege helpen, legt ploegleider Steven de Jongh uit. „Ik denk dat we met Mads en de jongens die hem vergezellen in de sprinttrein, Daan en Alex, een team hebben dat daartoe in staat moet zijn.”

Hoole, die sinds augustus vorig jaar voor Trek rijdt, werd dit jaar tweede op het Nederlands kampioenschap en derde bij het NK tijdrijden. De ploeg voor de Ronde van Spanje bestaat verder uit de Italianen Antonio Tiberi en Dario Cataldo en de Franse renners Julien Bernard en Kenny Elissonde.

Dylan Groenewegen heeft de tweede etappe van de Arctic Race of Norway gewonnen. Het was een rit over 154 kilometer van Mosjøen naar Brønnøysund. De sprinter van BikeExchange-Jayco won de sprint van een grote groep met overmacht, al juichte hij bijna te vroeg. De Belg Amaury Capiot en de Noor Edvald Boasson Hagen kwamen net niet voorbij.

Voor de 29-jarige Amsterdammer was het zijn zevende zege van het seizoen. Vorige maand won hij nog een rit in de Tour de France. De Fransman Axel Zingle (Cofidis) blijft leider in het klassement. De Noorse rittenkoers eindigt zondag.

Groenewegen heeft in Noorwegen andere helpers om zich heen dan in de Tour. „Nick Schultz zette me geweldig af in de sprint. Ik begon de sprint misschien wat vroeg, maar het was voldoende. Een mooie zege”, keek hij terug. Eerder was Groenewegen nog bijna gevallen. „Ik kwam in de berm terecht, maar de ploeg heeft me daarna weer keurig voorin afgeleverd. Ik kijk uit naar de komende dagen. De benen zijn na de Tour nog steeds goed. Ik denk dat we vanavond een lekker wijntje verdiend hebben.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *