Thu. Sep 19th, 2024

Jasper Cillessen zou donderdagmiddag worden gepresenteerd bij NEC aan de media, maar de persconferentie is uitgesteld. De transfer van de 33-jarige doelman uit Groesbeek staat volgens de Nijmeegse club echter niet op losse schroeven.

NEC kondigde donderdagochtend aan dat Cillessen om 13.00 uur zou worden gepresenteerd aan de media. Niet veel later meldde de club dat de persconferentie geen doorgang kon vinden vanwege een technische formaliteit in de afronding van de transfer.

Volgens NEC moet Cillessen nog enkele afspraken met Valencia op papier zetten. Hij is donderdagochtend succesvol medisch gekeurd en is akkoord met een contract voor drie jaar tot medio 2025. Bronnen rondom de club zeggen dat NEC en Valencia nog onderhandelen over een transfersom van rond de 1 miljoen euro.

Competitiestart

Woensdag werd duidelijk dat Cillessen na elf jaar terugkeert bij NEC. De 63-voudig international van het Nederlands elftal mag vertrekken bij Valencia, dat van hem af wil om zo ruimte te creëren in het salarishuis.

Cillessen belandde in 2001 in de jeugdopleiding van NEC, dat hem wegplukte bij De Treffers uit Groesbeek. Hij maakte in 2010 zijn debuut in het eerste elftal. Na 35 wedstrijden (competitie en beker) vertrok Cillessen in de zomer van 2011 naar Ajax. In 2016 verkaste hij naar FC Barcelona, dat hij in 2019 verruilde voor Valencia.

NEC hoopt Cillessen speelgerechtigd te krijgen voor zondag als NEC de eredivisie start met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Mogelijk krijgt hij meteen de voorkeur boven Mattijs Branderhorst, wiens toekomst na een sterk seizoen onduidelijk is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *