Thu. Sep 19th, 2024

De arrivederci van de voorzitter. Terwijl het kamp-Mertens hun versie van de feiten voor zichzelf houdt, heeft Napoli-voorzitter Aurelio de Laurentiis zijn topschutter aller tijden uitgezwaaid. Wat hem betreft is het sprookjeshuwelijk tussen Napels en Dries Mertens (35) over: “Ik bood eerst 1,8 miljoen, dan 2 en uiteindelijk 2,4 miljoen netto. Maar hij weigerde.”

Dries Mertens is de voorbije dagen in Leuven gespot. Hij beult zich in afwachting van een nieuwe club af op het Sportkot. Zoals de kaarten nu liggen, lijkt een verlengd verblijf bij Napoli geen optie meer. Toenaderingspogingen zijn op niets uitgedraaid. Na negen jaar zwaait nu ook de voorzitter van de Italiaanse club zijn ‘zoon’ uit.

Aurelio de Laurentiis deed zijn versie van de stukgelopen onderhandelingen op Radio Kiss Kiss: “Naast fan moet ik ook ondernemer zijn. Iedereen vraagt naar Mertens, maar het draait om de centen. Ik bood hem eerst 1,8 miljoen euro. Vervolgens 2 miljoen. Toen ik hem dat laatste voorstel van 2,4 miljoen euro deed, weigerde hij opnieuw. Toen heb ik Dries verteld dat ik hem het beste wens. Voor hem, voor zijn vrouw, voor zijn zoon Ciro.”

“Aan de ene kant bedankte ik hem voor alles wat hij ons heeft gegeven. Met al die buitengewone doelpunten. Maar aan de andere kant moet ik jonge spelers kopen om het team opnieuw te lanceren. Zelfs toen we de cyclus negen jaar geleden veranderden en toen Mertens arriveerde, waren de fans teleurgesteld. Deze club slaagt er altijd in om belangrijke spelers te laten groeien. Misschien hebben we geluk. Of misschien weten we hoe het moet.”

Op Twitter volgt de club z’n voorzitter. Met een montage van z’n mooiste momenten bij de club met de tekst “Grazie Dries Mertens” erboven, lijkt er afscheid genomen te worden van de kleine spits.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *