Thu. Sep 19th, 2024

EINDHOVEN – PSV legt met wedstrijden tegen het Villarreal van voormalig jeugdspeler Arnaut Danjuma (zaterdag), de lichtstadderby tegen Eindhoven (dinsdag) en een wedstrijd tegen het Real Betis Sevilla van voormalig publiekslieveling Andrés Guardado de laatste hand aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat moet leiden tot een succesvolle start in het duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal. Het zwaartepunt ligt echter op 2 of 3 augustus wanneer PSV aan de kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League begint.

De kans is groot dat de Eindhovense club dan opnieuw op een oude bekende stuit. Maandag is de loting. Sturm Graz, AS Monaco, Union St. Gilles, Midtjylland en Larnaca zijn de potentiële tegenstanders. PSV kwam Sturm Graz en AS Monaco vorig seizoen nog in de groepsfase van de Europa League tegen. Midtjylland was toen al vroeg in het seizoen tegenstander in de voorronde van de Champions League. Het klusje tegen de Denen klaarde PSV overtuigend..

Met Branthwaite als verdedigende kracht heeft PSV zijn selectie rond. Het vastleggen van Savio is een formaliteit. De Eindhovense club heeft er goede hoop op dat Erick Gutiérrez zijn contract zal verlengen. De Mexicaan veroverde vorig seizoen een basisplaats en groeide uit tot een belangrijke kracht. De vraag is hoe vaak hij in actie zal komen als PSV met de punt naar achteren blijft spelen. Dan is er maar één verdedigende middenvelder nodig. De vraag is echter of de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooy in topwedstrijden kan vasthouden aan die aanvallende speelstijl. Arminia Bielefeld legde vorige week de kwetsbaarheid van de Eindhovense club bloot.

Als Branthwaite is vastgelegd moet PSV vooral nog anticiperen op het mogelijke vertrek van spelers. Maar in tegenstelling tot een paar weken geleden heerst er naar buiten toe voorlopig rust rond Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré, twee van de sterkmakers van het vorig seizoen. Het zal Van Nistelrooy tevreden stemmen, die in gesprekken vooral Gakpo probeerde te bewegen nog wat langer bij PSV te blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *