Wed. Sep 25th, 2024

Kevin De Bruyne zal “niet heel lang” aan de kant staan met hinder aan de benen. Dat bevestigde Man City-coach Pep Guardiola. Een precieze timing kon of wilde hij echter nog niet geven. Minder goed nieuws was er over Rodri. De Spaanse middenvelder blesseerde zich tegen Arsenal en staat meerdere maanden aan de kant.

Hoopvol nieuws vanwege Pep Guardiola over Kevin De Bruyne. De trainer van Manchester City gaf na de match tegen Arsenal, waarin City een 2-2-gelijkspel uit de brand sleepte, aan dat zijn ploeg het “niet heel lang” zonder zijn spelmaker zal moeten doen.

Vlak voor rust in de Champions League-match tegen Inter, vorige week woensdag, ging De Bruyne zitten. Bij een kans voor de Rode Duivel werd hij gehinderd door Calhanoglu en leek die ‘KDB’ ook te bezeren aan de benen en de enkel. De Bruyne ging voor verzorging naar de kant, speelde de eerste helft nog uit, maar bleef aan de rust in de kleedkamer.

Hoelang De Bruyne nog precies aan de kant staan, kon of wilde Guardiola dan weer niet zeggen. “Ik weet niet of hij de competitiematch tegen Newcastle (komend weekend, red.) zal halen. Maar hij voelt hinder in zijn benen.”

Minder goed nieuws is er over Rodri. De Spaanse middenvelder, kandidaat-winnaar van de Ballon d’Or, moest tegen Arsenal naar de kant met een knieblessure en het verdict blijkt heel zwaar. Rodri zou de kruisbanden in zijn rechterknie gescheurd hebben en staat zeker meerdere maanden aan de kant. In Engelse media wordt zelfs al beweerd dat Rodri het hele seizoen zal missen, maar dat is nog niet bevestigd.

City speelt tot aan de interlandbreak, half oktober, nog vier wedstrijden. Te beginnen met de League Cup-match tegen Watford van dinsdag. Nadien volgen competitiewedstrijden tegen Newcastle en Fulham en tussendoor nog een verplaatsing naar Slovan Bratislava voor de Champions League. In hoeveel van die matchen we De Bruyne in actie zullen zien, is dus nog afwachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *