Sat. Sep 21st, 2024

Mathieu van der Poel is er net niet in geslaagd ook de tweede etappe van de Ronde van Luxemburg te winnen. Hij werd in in de massasprint geklopt door Mads Pedersen. Van der Poel blijft wel leider na zijn ritzege van gisteren.

Gisteren pakte Van der Poel nog uit met een ware machtssprint op een oplopende aankomst – en pakte hij z’n eerste zege sinds Parijs-Roubaix -, vandaag moest hij de duimen leggen voor Mads Pedersen. De Deense sprinter van Lidl-Trek toonde zich in Schifflange net iets sterker dan Van der Poel. De Zwitser Robin Froideveaux (Tudor) finishte als derde. Van der Poel blijft wel leider in het klassement.

Mattias Skjelmose finishte donderdagmiddag niet na een val. De Deense renner van Lidl-Trek, onlangs nog winnaar van het jongerenklassement in de Ronde van Spanje, liep daarbij verwondingen op aan zijn elleboog, heup en knie en stapte enigszins ‘dizzy’ in de volgauto. “Onze dokters zullen hem de komende dagen in de gaten houden, maar er is geen sprake van ernstige blessures”, meldt Lidl-Trek.

Deelname aan de WK-wegrace over ruim een week in Zürich is volgens de ploeg niet in gevaar. Skjelmose geldt als de kopman van de Deense selectie. De Ronde van Luxemburg duurt tot en met zondag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *