Fri. Sep 20th, 2024

Nog geen maand na z’n vertrek staat Arthur Vermeeren alweer in het Estadio Metropolitano om de club die hem uitleende – Atlético Madrid – te tonen dat hij meer waard is dan de 160 minuten die hij kreeg van z’n ex-coach Diego Simeone. Al is het nog afwachten of Leipzig-trainer Marco Rose de jonge Belg vanavond – de match is te bekijken op VTM 2 en VTM GO – wél veel speelminuten gunt.

Loïs Openda, dat is de enige Belg die tot nader order zeker is dat hij vanavond speelt in Madrid. Hij heeft al drie goals op de teller staan – twee in de Bundesliga en eentje in de DFP-Pokal. Al vergat hij zaterdag z’n saldo op te trekken. Openda schoot tegen Union Berlijn een penalty op doelman Rönnow, met het eerste puntenverlies voor RB Leipzig als gevolg (0-0).

Een andere Rode Duivel maakte die dag z’n debuut in de Red Bull Arena: Arthur Vermeeren. Na 66 minuten kwam hij erin voor verdedigende middenvelder Amadou Haidara. Een week eerder in Leverkusen moest Vermeeren het stellen met één speelminuut. Toch lijkt Vermeeren niet te moeten vrezen voor een herhaling van wat hem bij Atlético is overkomen. Daar schoof trainer Diego Simeone hem na één helft in januari tegen Rayo Vallecano aan de kant. 160 minuten in 24 matchen was de balans – waarna ze hem voor 3 miljoen euro aan RB Leipzig uitleenden, met een aankoopoptie van 20 miljoen.

“Mijn eerste indruk? ‘t Is een rustige jongen”, zei coach Marco Rose. “Geen grootspreker. Introvert, maar ook niet zo gesloten als ze deden uitschijnen. Hij spreekt wanneer hij het nodig acht. Hij houdt er z’n eigen meningen op na. En op training steekt hij zich niet weg. Arthur is sterk aan de bal en beschikt over een uitstekend spelinzicht. Op termijn denk ik dat we veel plezier aan hem gaan beleven.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *