Thu. Sep 19th, 2024

Kevin De Bruyne (33) heeft zijn woede van bij de Rode Duivels niet meegenomen naar Manchester. Man City-trainer Pep Guardiola zegt dat hij “een héél gelukkige” KDB zag op training en sprak niet met hem over de bewogen interlandbreak. Domenico Tedesco deed dat voorlopig evenmin.

Manchester City ontvangt deze namiddag (om 16 uur) Brentford in de Premier League. Op zijn persconferentie in aanloop naar die match kreeg Guardiola ook een vraag over de situatie van De Bruyne bij de Rode Duivels. Na de nederlaag tegen Frankrijk gaf de aanvoerder van de Belgen een zeer scherp interview bij VTM. Er ging bovendien ook een video viraal waarin ‘KDB’ meermaals “ik stop” leek te zeggen tegen technisch directeur Frank Vercauteren.

Maar van een slecht humeur bij De Bruyne merkte Guardiola dus alvast niks. “Het enige dat ik weet is dat hij de voorbije twee dagen heel happy was. Maar neen, ik heb niet met hem gesproken over wat er gebeurd is.”

Daags na de 2-0-nederlaag wilde De Bruyne in Jette – waar hij als peter het Ronald McDonald Huis bezocht – niet ingaan op vragen over zijn toekomst bij de nationale ploeg. Een gesprek met bondscoach Domenico Tedesco of technisch directeur Frank Vercauteren had hij sindsdien ook nog niet. Het is wél de bedoeling van de Duitser om dat voor de volgende interlandbreak nog te doen. Te lang zal Tedesco dan wel niet mogen wachten, want op 10 oktober volgt al de Nations League-match tegen Italië.

De Bruyne laat er op dit moment waarschijnlijk z’n slaap nog niet voor. Deze namiddag probeert hij met City foutloos te blijven in de Premier League. Tegen Chelsea, Ipswich en West Ham droeg hij de aanvoerdersband, maar de officiële nieuwe kapitein is de Bruyne (nog?) niet. “De spelers moeten nog stemmen, ze hebben nog niet beslist wanneer ze dat zullen doen”, zei Guardiola erover.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *