Thu. Sep 19th, 2024

In een alternatief universum woonde Kylian Mbappé (25) nu niet in Spanje, maar speelde hij in Engeland. De Franse sportkrant L’Équipe weet dat de superster twee jaar geleden een persoonlijk akkoord had met Liverpool, nadat hij uit onvrede wou vertrekken bij PSG. Ondertussen eist de aanvaller nog steeds een pak geld van z’n ex-werkgever.

Deze zomer was het eindelijk zover. Een transfer die al jaren in de steigers stond. Na zeven jaar verruilde de Franse superster het vertrouwde nest in Parijs voor de sterrenparade in Madrid – en alle pracht en praal die daarmee gepaard gaat.

De Franse sportkrant L’Équipe meldt dat Kylian Mbappé twee jaar geleden een persoonlijk akkoord had om voor Jürgen Klopp en de zijnen in de Premier League te gaan voetballen. En dus viel de langverwachte transfer naar Real Madrid (tijdelijk) stil. Maar een paar weken later al liep het ei zo na mis. Niet lang na zijn contractverlenging uitte Mbappé zijn onvrede over het gebrek aan aanwinsten. Grote namen als Robert Lewandowski en Bernardo Silva haalden hun neus op voor PSG. En dat zinde de ambitieuze spits niet.

Hij diende volgens L’Équipe een verzoek in om te mogen vertrekken. Niet veel later zou Mbappé op de eerste speeldag niet op het wedstrijdblad staan wegens ‘geblesseerd’. De club wou zijn sterspeler niet boycotten, maar eiste wel een serieuze transfersom. Naar verluidt zat Mbappé toen rond de tafel met Liverpool en Real Madrid. Met die eerste had hij zelfs een persoonlijk akkoord voor een contract van korte termijn, maar PSG wou het dubbele van hun bod van 200 miljoen euro. En met Real Madrid wou de Franse topclub op dat moment zelfs niet onderhandelen.

Tot een transfer kwam het uiteindelijk niet. Mbappé spendeerde nog twee jaar in Parijs vooraleer hij eindelijk zijn droomtransfer naar Real Madrid kreeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *