Thu. Sep 19th, 2024

Primoz Roglic (34) heeft zijn vierde Vuelta-overwinning op zijn naam geschreven. In de afsluitende tijdrit liep hij zelfs nog uit op de andere klassementsmannen.

Stefan Küng (30) was dan weer de winnaar van de race tegen de klok en heeft zo zijn eerste overwinning in een grote ronde beet.

Het doek is gevallen over deze Vuelta. In Madrid sloten de renners de 79e editie van de Ronde van Spanje af met een relatief vlakke tijdrit van 24,6 kilometer. Het was niet alleen de slotrit van deze Vuelta, maar ook die van de Nederlander Robert Gesink en de laatste rit in een grote ronde voor Thomas De Gendt na allebei een knappe carrière.

Naast de strijd om de laatste podiumplekjes en top 10-noteringen was het vanuit Belgisch oogpunt ook uitkijken naar Victor Campenaerts. Onze landgenoot begon er iets voor de klok van 17 uur aan en snelde aan het eerste tussenpunt meteen al naar de beste tussentijd. Ook aan het tweede tussenpunt en aan de meet was ‘Vocsnor’ de beste. Hij zette een eerste richttijd neer. “Ik voelde mij degelijk, maar had geen super-superdag. De zege wordt moeilijk. Ik schat dat ik rond de vijfde plaats eindig”, zei de renner van Lotto-Dstny na zijn race tegen de klok. Campenaerts zou uiteindelijk naar een zevende stek snellen.

De volgende richttijd verscheen op naam van Stefan Küng. De Zwitserse hardrijder vertrok als een speer en verpulverde alle tussentijden en de eindtijd. De tijdrijder wist nog geen individuele etappe in een grote ronde op zijn naam te schrijven. Werd dit dan de dag?

Om dat antwoord te kennen, werd er vooral nog gekeken naar de klassementsmannen. Een voor een rolden ze in de valavond van het startpodium, maar niemand kwam nog in de buurt. De Zwitser zet zo zijn favorietenrol voor het EK tijdrijden nog maar eens in de verf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *