Thu. Sep 19th, 2024

Opnieuw een nederlaag voor Antwerp. Het ging in eigen huis onderuit tegen een sterk KV Mechelen en blijft achter met 6 op 15. Voor Malinwa is het de eerste zege van het seizoen.

KV Mechelen stond voor aanvang pas veertiende met amper 2 op 12. Wel, dat viel er niet aan te zien. Antwerp had het in de openingsfase best moeilijk met Malinwa – Besnik Hasi had zijn troepen goed gezet. De eerste kans was ook voor KV: Pflücke stuitte op Lammens.

Aan de overkant ontbrak het Antwerp aan de laatste pass – vaak nét niet goed genoeg. Eén grote kans voetbalde het bij elkaar in de eerste helft. Chery met een geniaal moment – een panna door de benen van Marsa – en dan een schot nipt voorlangs. Dat had een beauty geweest. Een goal van Janssen werd terecht afgekeurd voor hands.

Als er een ploeg de voorsprong verdiende, dan was het KV Mechelen. Iets voor het halfuur lieten Ngoy, die naast de bal trapte, en nadien Storm, die op Lammens besloot, in één fase de 0-1 liggen. Maar op slag van rust was het wél prijs. Pflücke met een heerlijke voorzet buitenkant voet, Van Den Eynden timede zijn loopactie goed en knikte binnen (0-1). Moet gezegd: Aziz leek buitenspel te staan én nam deel aan het spel – ja toch? De VAR zag er echter geen graten in.

Na de pauze hield KV Mechelen zich staande. Enigszins makkelijk zelfs – Antwerp kon amper dreigen. Zo rond het uur paste De Roeck zijn team ietwat aan. Kerk in de spits, Chery van het centrum naar de rechterflank. Ook dat bracht geen beterschap. Op een stilstaande fase, dan maar? Bijna. Toby kopte uitstekend, maar De Wolf pareerde prima. Chery trapte vanop afstand naast. Janssen knalde dé kans op de gelijkmaker nog op De Wolf, Ondrejka’s vizier stond ook duidelijk niet op scherp… Het bleef bij 0-1.

Een stunt van KV Mechelen, dat zijn eerste overwinning pakt. Antwerp daarentegen kent geen te beste competitiestart met slechts 6 op 15.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *