Thu. Sep 19th, 2024

Gesteund door een beresterke Colin Coosemans boog Anderlecht tegen KV Mechelen een achterstand om in een 1-3-overwinning. Augustinsson en Amuzu scoorden na een hoekschop, Leoni velde in de slotfase het harde verdict voor Malinwa. De kwaliteit van het voetbal is nog steeds niet wat het moet zijn, maar Anderlecht staat wel mee bovenaan in het klassement.

Zoals aangekondigd dropte Brian Riemer nieuwkomer Mathias Jorgensen, Zanka voor de vrienden, meteen in de basis. Donderdag in alle vroegte kwam de Deen met de Eurostar uit Londen, twee dagen later was hij titularis. Zo snel kan het gaan. Hij maakte naar verluidt wel een zéér sterke indruk in zijn eerste twee trainingsdagen. Zanka stond links centraal in de defensie naast Jan-Carlo Simic. Théo Leoni schoof daardoor opnieuw naar het middenveld, Mario Stroeykens was het kind van de rekening en verdween naar de bank. Stroeykens was vorig seizoen een vaste waarde, maar stond dit seizoen nog maar twee keer in de basis. Een middel om hem fris te houden? ‘Super Mario’ haalde in het slot wel z’n gram toen hij als invaller Leoni op weg zette naar de bevrijdende treffer. Riemer gaf de voorkeur aan Yari Verschaeren, net als tegen OHL aanvoerder van paars-wit. Zinho Vanheusden moest bij de thuisploeg verstek geven met een opstoot van hernia. Besnik Hasi duidde Toon Raemaekers aan als zijn vervanger.

Anderlecht opende met een paar schoten van Killian Sardella, maar kon steriel veldoverwicht niet omzetten in echt doelgevaar. KV Mechelen, nog steeds naarstig zoekend naar z’n eerste driepunter van het seizoen, voetbalde gretiger en snediger. Gelukkig was Colin Coosemans wél vanaf het begin op de afspraak. Na balverlies van Verschaeren hield hij Lion Lauerbach van de voorsprong. Uitstel, maar geen afstel voor de Duitse spits van Malinwa. Foulon omzeilde knap Sardella en vond Lauerbach – na een ongelukkige deviatie van Verschaeren – alleen voor doel. Geen verhaal voor Coosemans nu en Anderlecht voor het eerst dit seizoen op achterstand. Lauerbach zou kort nadien geblesseerd naar de kant moeten, een ferme tik voor KV Mechelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *