Thu. Sep 19th, 2024

Wordt dít dan het seizoen van de doorbraak voor Roméo Lavia (20)? Een jaar na zijn miljoenentransfer naar Chelsea – een seizoen vol blessureleed – lijkt onze landgenoot eindelijk boven water te komen. “Voor mij was Chelsea een no-brainer”, vertelt hij in een interview bij de BBC.

Roméo Lavia doet voetbalminnend België al jaren dromen. Hij moet hét gezicht worden van de nieuwe generatie Rode Duivels. Op z’n 16de nam Anderlecht met pijn in het hart afscheid van hun raspaardje, dat tekende bij Manchester City. Het leek allemaal pijlsnel te gaan. Te snel, misschien wel.

De middenvelder wist bij Manchester City iedereen in te pakken met zijn talent. Zelfs Kevin De Bruyne noemde hem al “een topper in wording”. Maar Pep Guardiola, weliswaar al jaren een ‘believer’, achtte Lavia destijds nog niet rijp voor het allerhoogste. “Ik had een goed gesprek met Guardiola, die me zei dat ik nog te jong was en moest ontwikkelen”, legt Lavia uit in een interview bij de Engelse BBC. “Hij was eerlijk. Maar ik wou zo snel mogelijk stappen zetten. Ik heb nooit geklaagd hoor, ik wist wel waar ik aan begonnen was. Al voelde ik dat ik er klaar voor was. Vertrekken was voor mij geen moeilijke keuze.”

Lavia nam, in het zog van mannen als Cole Palmer en Jadon Sancho, de vlucht vooruit door de academie van City te verlaten. Hij koos voor Southampton, waar hij één van de weinige lichtpuntjes was in een degradatieseizoen. Vorige zomer kwam hij bij Chelsea terecht, waar ze liefst 64 miljoen euro op tafel legden voor onze landgenoot. De op drie na duurste Rode Duivel ooit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *