Thu. Sep 19th, 2024

Het Kuipje daverde zaterdagavond nog eens zoals vanouds. Met bijwijlen wervelend voetbal maakte KVC Westerlo immers komaf met een erg bleek Union. De Kemphanen blijven zo ongeslagen op kop van de rangschikking. De Brusselse vicekampioen zal dinsdag tegen Slavia Praag duidelijk uit een ander vaatje moeten tappen.

Met het oog op die cruciale Europese match voerde coach Pocognoli zoals verwacht een paar wissels door. Zo startte Cameron Puertas verrassend op de bank. Collega Simons hield na de knappe zes op zes vast aan zijn vertrouwde basiself.

Het leverde alvast geen afwachtende studieronde op in het Kuipje. Integendeel. Beide ploegen vlogen er van bij de start meteen in. Nadat Stassin al vroeg rakelings naast de paal mikte, zette Rodriguez niet veel later zijn hoofd tegen de bal op hoekschop. Bolat zag de 0-1 kansloos achter zich binnenvallen. Een droomstart dus voor Union, maar Westerlo was duidelijk niet onder de indruk. Tien minuten later stonden de bordjes alweer gelijk na een héérlijke vrije trap van Haspolat. De middenvelder toonde nog eens zijn traptechniek en verraste Moris met een welgemikte krul in de korte bovenhoek.

Meteen het sein voor de Kemphanen om stevig door te duwen. Stassin vond de vrijstaande Mebude aan de tweede paal en zo’n kans moet je het jeugdproduct van Manchester City niet geven. Hij tikte de 2-1 simpel binnen. Union zag even sterretjes en halfweg de eerste helft stond het bijna zelfs 3-1. Moris wist een kopbal van Neustädter nog van onder de lat in corner te duwen.

Ook na de drankpauze ging een enthousiast voetballend Westerlo gewoon op zijn elan door. Een schot van Madsen belandde via het been van Machida voor de voeten van Sayyadmanesh en die duwde het leer voorbij een grabbelende Moris. Union reageerde nog met twee pogingen van Fuseini, maar na een aangename pot voetbal ging de thuisploeg met een goed gevoel de rust in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *