Thu. Sep 19th, 2024

Geen zes op zes voor Antwerp, wél voor Anderlecht. Zij wonnen op de Bosuil – paars-wit was zéér efficiënt. Dolberg en Ashimeru scoorden.

Speeldag twee en meteen een topper op de Bosuil. De Great Old startte met veel energie. Met na zes minuten twee kansen. Kerk trapte oog in oog met Coosemans op de doelman, het schot van Ondrejka ging over. Anderlecht stelde daar lange tijd niets tegenover. Maar paars-wit kreeg gaandeweg meer controle. Leoni mikte over, Dolberg zorgde wel voor de voorsprong na goed werk van Sardella – Lammens zag er niet goed uit in de fase, en kreeg het (eigen) doelpunt op zijn naam.

Bij de Great Old gingen de kopjes niet naar beneden. Integendeel. Antwerp kreeg kansen. Coosemans had alle moeite met een poging van Costa, de doelman redde ook op de rebound van Janssen. En Ondrejka besloot te overhaast naast – hij had zichzelf vrijgespeeld in de zestienmeter. Een gelijkmaker kon niet uitblijven. De 1-1 kwam er tien minuten voor de rust. Janssen zette voor, Kerk tikte binnen.

De tweede helft begon met een kans voor Janssen. Hij probeerde met de hak te verlengen, Vertonghen stond in de weg. Voorts was het rommelig. Weinig vlotte combinaties en een pak slechte voorzetten. Het stokte aan de zestienmeter. Een schotje van Dreyer was te slap, Chery trapte aan de overkant net naast. Een kwartier voor tijd was er bijna een nieuwe voorsprong voor Anderlecht. Dolberg kapte zich vrij en knalde op de paal. Plots kreeg ook Antwerp kansen. Janssen trapte over, Chery werkte te slap af op Coosemans.