Thu. Sep 19th, 2024

De straffe transfer van Mike Penders (18) naar Chelsea nadert zijn ontknoping. De gigant uit de Premier League gaat een vast bedrag van 20 miljoen euro betalen voor de jonge doelman. Een som die via bonussen zelfs nog stevig kan oplopen. Het zal van Penders de duurste doelman ooit in België maken.

Zelf blijft Penders er naar verluidt allemaal rustig onder, maar zijn nakende transfer naar de Premier League is en blijft natuurlijk bijzonder straf. Volgens onze informatie zijn de onderhandelingen in hun laatste fase beland. Een kwestie van punten en komma’s. Er is zelfs al gesproken over de timing van de medische testen.

Racing Genk zal een vast bedrag van 20 miljoen euro incasseren voor zijn jonge keeper, die nota bene pas zondag zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau keepte. Tegen Standard hield hij meteen de nul. In de achtergrond speelde de interesse van Chelsea uiteraard al langer. The Blues zijn overtuigd en willen dus heel ver gaan. Daarnaast bedong Genk een doorverkooppercentage en zijn er stevige bonussen aan de deal verbonden.

Penders, die in Londen een langdurig contract zal tekenen, speelt zoals eerder aangegeven nog één jaar op huurbasis voor KRC Genk. Garanties over speelminuten hebben de Limburgers niet moeten geven. Penders zal met Hendrik Van Crombrugge moeten uitmaken wie dit seizoen eerste keeper wordt.

In ieder geval mag de tiener – woensdag wordt hij 19 – zich weldra de duurste doelman ooit in België noemen. Bart Verbruggen verhuisde vorige zomer voor 18 miljoen (plus 2 miljoen in bonussen) van Anderlecht naar Brighton.

Bij de overgang van Maarten Vandevoordt, Penders’ voorganger, naar RB Leipzig was een bedrag van 12 miljoen euro gemoeid. Thibaut Courtois verliet in 2011 eveneens Genk voor Chelsea en bracht 9 miljoen op. Zion Suzuki vervolledigt de top vijf. Parma betaalde eerder deze maand 7,5 miljoen voor de Japanner van STVV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *