Thu. Sep 19th, 2024

Remco Evenepoel (24) is terug in Parijs. De olympische kampioen in het tijdrijden traint vandaag – net als Lotte Kopecky – met het oog op de wegwedstrijd, die zaterdag op het programma staat. Wout van Aert sluit later vandaag aan.

Evenepoel kreeg zaterdagavond, na een korte viering in het Belgium House, de toelating om een drietal dagen het thuisfront op te zoeken en wat ‘quality time’ in te bouwen met vrouwlief Oumi en zijn familie. Daar was Evenepoel na vijf weken uithuizigheid wel even aan toe.

Sinds gisteren is hij dus terug in Parijs. In de namiddag werkte hij een lange training af op de grote lus van de olympische wegwedstrijd van om en bij de 200 kilometer ten zuidwesten van Parijs. Ook morgen wordt nog een deel van die route onder de loep genomen. Later op de dag volgt dan de officiële verkenning van het finalecircuit van 18,4 kilometer in Montmartre, dat net als het tijdritparcours vorige week een paar uur volledig verkeersvrij zal worden gemaakt. Vrijdag staat enkel nog een ‘coffee ride’ en de gebruikelijke laatste tactische meeting op het menu.

Ook Lotte Kopecky trainde vandaag samen met haar ploeggenotes in Parijs. Het ging over een tocht van 123 kilometer.

Wout van Aert sluit deze namiddag terug aan, samen met de twee andere geselecteerden voor de wegrit: Tiesj Benoot en Jasper Stuyven.

Van Aert werkte gisteren nog een stevige training af. Deels in België, deels in Nederland. Een tocht van 227 kilometer, het laatste deel achter de brommer. Hij zat zes uur op de fiets.

Vanaf morgen verhuist het gezelschap (M/V) overigens van het Best Western-hotel in Meudon naar het olympische atletendorp in Saint-Denis. Daar zullen ze echt kunnen proeven van de olympische sfeer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *