Thu. Sep 19th, 2024

Napoli schakelt een versnelling hoger voor Lukaku. Antonio Conte dringt aan op een snelle oplossing. De coach van Napoli wil Romelu Lukaku (31) zo snel mogelijk bij zijn groep.

Napoli heeft de voorbije uren rechtstreeks contact gehad met Chelsea om een transfer te versnellen. Ze hopen Lukaku te betrekken in een ruildeal.

Een makelaar heeft een idee op tafel gegooid: Napoli koopt Lukaku (voor 25-30 miljoen) en stalt spits Victor Osimhen (25, ex-Charleroi) op huurbasis bij Chelsea. In die deal zou een verplichte optie tot aankoop moeten worden opgenomen mochten The Blues zich kwalificeren voor de Champions League volgend seizoen. Beide clubs hebben meerdere scenario’s besproken, zonder uitkomst.

Osimhen en Napoli zijn helemaal op mekaar uitgekeken. De Nigeriaanse spits wil weg en heeft een opstapclausule van 130 miljoen in zijn contract staan. Geen enkele club wou dat dat tot vandaag bedrag betalen. Osimhen was persoonlijk rond met PSG, maar binnen de Franse club wordt getwijfeld. De jackpot van 100 miljoen waar Napoli-voorzitter Aurelio Di Laurentiis op hoopte, wilden zij niet betalen.

Osimhen was tot vandaag eigenlijk geen prioriteit voor The Blues, die qua salarislast weinig manoeuvreerruimte hebben. Eerder gaf de club aan nooit de ‘release clause’ te willen betalen, dat trainer Enzo Maresca een andere type spits prefereert en dat zijn blessureverleden hen verontrust.

De creatieve oplossing die nu via een makelaar op tafel is gegooid, vinden ze bij Chelsea het overwegen waard. Intern worden de haalbaarheid en de voorwaarden bekeken. Of Napoli die geopperde huuroptie ook ziet zitten, moet ook nog blijken. Zijn voorzitter ziet liever harde cash.

Osimhen wilde graag naar PSG, maar zou op zijn voorwaarden geen ‘neen’ zeggen tegen een transfer naar de Premier League. Ondanks het feit dat Chelsea geen Champions League speelt volgend seizoen. Tussen de makelaar van Osimhen en Chelsea zijn er de voorbije maand wel nul contacten geweest. Ook daar moeten nog akkoord worden gevonden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *