Thu. Sep 19th, 2024

Net als kampioen Club Brugge is ook vice-kampioen Union met onverwacht puntenverlies aan de nieuwe competitie begonnen. De winnaars van de Supercup kwamen op bezoek bij promovendus FCV Dender niet verder dan een scoreloos gelijkspel. De nieuwkomer in de topklasse kwam zelfs het dichtst bij een stunt, maar zag een doelpunt afgekeurd worden in de eerste helft en een pegel tegen de paal spatten in de tweede periode.

Voor de terugkeer op het hoogste niveau, veertien jaar na de degradatie in 2010, kreeg Dender meteen vice-kampioen Union over de vloer. De Brusselaars presenteerden zich in dezelfde slagorde als vorige week op Club Brugge, maar hadden de grootste moeite om het lage blok dat Vincent Euvrard neerzette te ontmantelen.

Thuisdoelman Michael Verrips moest zich voor de pauze wel twee keer onderscheiden. Vroeg in de partij hield hij Cameron Puertas, goed vrijgespeeld door Elton Kabangu, van een voorsprong af. Op slag van rusten bokste de Nederlander ook een rechtstreekse vrijschop van de Spaanse Zwitser uit zijn doelvlak. Puertas mag dan op weg zijn naar de uitgang bij de Brusselaars, zijn rol van draaischijf en aanjager blijft hij met verve vervullen. Ten koste van een gele kaart, dat wel, na nogal hard doorgaan op Dender-kapitein Hens. Waarna Puertas zijn frustratie wild gesticulerend ventileerde.

Dender voetbalde goed mee met Union, maar deed dat wel vanuit een egelstelling. Euvrard had in de voorbereiding doorgaans voor een 3-5-2 gekozen. Nu hield de coach enkel Nsimba diep in de spits. Die werd door Ruyssen één keertje goed uitgestuurd en nam vallend ook Moris te grazen, maar was wel vanuit nipt buitenspel vertrokken. Het doelpunt, zowat halfweg de eerste periode, werd terecht afgevlagd. Een serieuze waarschuwing voor Union.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *