Thu. Sep 19th, 2024

Een fenomenale Remco Evenepoel (24) heeft de eerste tijdrit in deze Tour de France van 25,3 kilometer naar zijn hand gezet. Enkel geletruidrager Tadej Pogacar kon in de buurt van Evenepoel blijven. Zijn vrouw, Oumi Rayane, stond voor het podium te glunderen van trots. “Ik heb van iedere seconde genoten”, klinkt het bij onze landgenoot. Ook ploegleider Klaas Lodewyck, die vanuit de volgwagen Evenepoel met veel passie toeschreeuwde, is een tevreden man. “Een grote chapeau aan Remco én aan het ganse team.”

De wereldkampioen tegen de klok was na de finish uiteraard enorm gelukkig met zijn eerste etappezege in de Tour de France. “Ik heb van iedere seconde genoten”, aldus een glunderende Evenepoel. “Ik had echt een goede dag. Ik wou snel starten en tegelijk iets overhouden voor de klim én voor de technische afdaling.”

Evenepoel had alles onder controle, maar materiaalpech leek nog even roet in het eten te gooien. “Ik was er vrij zeker van dat ik een lekke band had, op net hetzelfde moment dat ik er passeerde moet iemand langs de kant een glas hebben laten vallen of tegen een hek hebben gestampt, want dat geluid was exact hetzelfde als bij een lekke band.”

“Maar na een paar honderden meters wist ik dat er niks mis was. Toch zat er nog steeds wat vrees in mijn hoofd, want misschien was het een leegloper. Ik was blij toen ik over de streep bolde, want in de slotfase moest ik ook nog risico’s nemen. Ik wist dat Tadej ook een uitstekende tijdrit aan het afwerken was. Ik ben heel trots.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *