Thu. Sep 19th, 2024

Volgende week zaterdag gaat naast de Ronde van Frankrijk ook de Gouden Tour van start. Remco Evenepoel en Wout van Aert worden vaak aangeklikt. Maar ook heel wat andere landgenoten zijn klaar om punten te sprokkelen voor jouw droomelftal. Een oplijsting.

Jonas Vingegaard is net op tijd fit geraakt om zijn titel te verdedigen. Naast Wout van Aert stuurt de gele brigade ook Tiesj Benoot naar de Tour om de Deen bij te staan. De Gentenaar zal uitsluitend in een dienende rol rijden.

Bij Decathlon-AG2R mikken ze op een goed klassement met klimgeit Felix Gall en op etappezeges met Sam Bennett. Oliver Naesen was in de Tour jarenlang de engelbewaarder van Romain Bardet, maar dat is verleden tijd. De voormalige Belgische kampioen zal een belangrijke rol spelen in de sprinttrein van Bennett.

Met vier ritzeges én de groene trui was Jasper Philipsen vorig jaar met voorsprong de beste sprinter in de Tour. Kan hij nog beter doen? Onder anderen Tourdebutant Gianni Vermeersch, Jonas Rickaert en wereldkampioen Mathieu van der Poel moeten de ‘Vlam van Ham’ naar nieuwe successen loodsen.

In de Dauphiné bewees Laurens De Plus dat hij helemaal terug is van weggeweest. De Ninovieter zal zich in de Tour volledig wegcijferen voor Egan Bernal en Carlos Rodriguez. In de Vuelta hoopt hij voor eigen rekening te mogen rijden.

Met Biniam Girmay en Gerben Thijssen trekt de Waalse formatie met twee sprinters naar de Tour. Voor Thijssen wordt het moeilijk om een etappe te winnen, maar ook Jordi Meeus had vorig jaar nooit verwacht om op de Champs-Elysées als eerste over de streep te komen. Ook kasseispecialist Laurenz Rex, de winnaar van Le Samyn, lijkt zich te mogen opmaken voor zijn Tourdebuut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *