Thu. Sep 19th, 2024

In de slotetappe van de Baloise Belgium Tour heeft Tim Merlier opnieuw de bovenhand kunnen nemen. In een pure machtssprint won hij het pleit van Jasper Philipsen, Tom Van Asbroeck werd verdienstelijk derde.

De Noor Søren Waerenskjold kreeg voor de eindwinst nog wat weerwerk te verduren tijdens de Gouden Kilometer, maar kon die uiteindelijk al bij al makkelijk veiligstellen.

Na de koninginenrit van gisteren met aankomst op de Muur van Durbuy kreeg het peloton in de Baloise Belgium Tour vandaag een makkelijker parcours voor de wielen geschoven. Voor de slotrit moesten er in en rond Brussel enkele lokale rondes worden afgelegd zonder al te veel hoogtemeters. Voor de ritwinst was het dus uitkijken naar de sprinters: werd het Philipsen of Merlier voor een tweede? Of konden Olav Kooij en Gerben Thijssen voor een nieuwe winnaar zorgen?

Ook voor de eindwinst beloofde het nog spannend te worden: na de inspanningen van gisteren zal leider Søren Waerenskjold (Uno-X) zich ook vandaag moeten verdedigen tijdens de Gouden Kilometer. Met Mathias Vacek (Lidl-Trek) op 2 seconden en Alex Aranburu (Movistar) op 6 seconden had hij twee te duchten tegenstanders.

Met 8 Belgen en een Nederlander waren de Lage Landen alomtegenwoordig in de vlucht van de dag. Bekendste naam was zonder twijfel voormalig Belgisch kampioen Dries De Bondt (Decathlon-AG2R). Hij probeerde gebruik te maken van de uitgebreide kopgroep om met een voorbode in de finale te komen.

Dat was niet naar de zin van Movistar en vooral Lidl-Trek, die rekenden op de Gouden Kilometer om nog een gooi te doen naar eindwinst. In extremis lukte het zo om de vluchters te grijpen net bij het ingaan van die cruciale zone op 50 kilometer van de meet. In de eerste sprint toonden de tenoren zich meteen: Vacek en Aranburu werden goed gebracht door hun team, maar het was Waerenskjold die duidelijk eerste eindigde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *