Thu. Sep 19th, 2024

Zeno Debast (20) verlaat Anderlecht en zet zijn carrière verder bij Sporting Lissabon, de Portugese kampioen. De deal wordt pas begin juli officieel bekrachtigd, maar Debast maakt de transfer nu al wereldkundig. “Dit is de juiste volgende stap in mijn carrière.”

Zeno Debast bereidt op dit moment het EK voor met de Rode Duivels en wil graag voor de start van dat Europees kampioenschap duidelijkheid scheppen over zijn toekomst. Dat doet hij in een exclusieve reactie bij HLN. “Ik heb beslist om volgend seizoen voor Sporting Club De Portugal uit te komen”, vertelt Debast. “Mijn keuze is ingegeven door het vertrouwen dat deze traditieclub in mij stelt. Sporting is voor mij de juiste volgende stap, omdat de sportieve uitdagingen passen bij mijn ambities.”

Sporting Lissabon werd kampioen met tien punten voorsprong op stadsrivaal Benfica. “Volgend seizoen spelen we Champions League en doen we opnieuw een gooi naar de landstitel. Ook de gesprekken met kampioenenmaker Ruben Amorim hebben mij helemaal over de streep getrokken”, gaat hij verder. “Hij heeft, samen met zijn staf, de moeite genomen om mij maandenlang te volgen en ik ben er van overtuigd dat hij me verder zal helpen in mijn ontwikkeling als profvoetballer. Ik kijk er naar uit om mijn nieuwe ploegmaats te leren kennen en samen met de staf onze doelstellingen te bereiken.”

Debast heeft ook woorden van dank voor Sporting Anderlecht, de club waar hij vijftien jaar geleden op vijfjarige leeftijd aan zijn voetbalcarrière begon. “Ik dank Anderlecht en in het bijzonder mijn opleiders die mij geholpen hebben om de voetballer te worden die ik vandaag ben. Ik ben ook de fans dankbaar voor de steun en hun geloof in mij.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *