Thu. Sep 19th, 2024

Lennert Van Eetvelt is tijdens een training aangereden door een autobestuurder. Dat laat de 22-jarige klimmer van Lotto-Dstny zelf weten via Instagram. Voor Van Eetvelt is het de zoveelste tegenslag na een zeer beloftevol begin van het seizoen.

„Mijn eerste rit van zeven uur sinds mijn knieproblemen zat er bijna op, toen ik van achteren werd aangereden door een auto die mij „probeerde in te halen” in een afdaling. Ik ben erg blij dat ik niet van de weg ben geraakt en er zonder ernstige verwondingen vanaf ben gekomen.”

Na een voortvarende start van het seizoen met onder meer eindwinst in de UAE Tour ging het om medische redenen fout met Van Eetvelt. Knieproblemen hielden hem vanaf maart uit competitie, waardoor hij ook de Ardennenklassiekers en de Ronde van Zwitserland moest missen. De Belg trainde sinds half mei op het Spaanse eiland Tenerife, waar het tijdens een rustig trainingstochtje flink fout ging.

66 kilometer per uur

Volgens zijn gegevens op het wielerplatform Strava reed Van Eetvelt op het moment van de aanrijding 66 kilometer per uur. Op een filmpje is te zien hoe hij met gescheurde broek langs de kant van de weg zit en wacht op hulp, terwijl zijn fiets helemaal in het midden van de weg ligt. Ook zijn kin, linkerbovenbeen en heup blijken gehavend.

„Toen mijn knieklachten begonnen, was ik teleurgesteld dat ik niet kon starten in de Ronde van Catalonië”, schrijft hij verder. „De laatste weken was ik blij dat ik weer een beetje kon fietsen. Nu ben ik gewoon blij dat ik nog leef. Het is grappig hoe snel deze dingen kunnen veranderen. Vandaag had het een bericht moeten zijn over hoe mijn herstel verliep, over hoeveel steun ik de afgelopen maanden kreeg en wat dat voor me betekende. Ook over hoe ik ernaar uitkeek om mijn teamgenoten weer te zien en zo snel mogelijk aan een wedstrijd te beginnen. Nu neem ik gewoon een paar dagen vrij om te herstellen en te genieten van de kleine dingen in het leven. Maar maak je geen zorgen, ik kom terug. Ik weet alleen nog niet wanneer.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *