Thu. Sep 19th, 2024

Het EK voetbal in eigen land wordt zijn laatste kunststukje. Toni Kroos (34) stopt na dit seizoen met voetballen. De middenvelder van Real Madrid speelt straks nog de Champions League-finale en wil z’n carrière in schoonheid afsluiten.

Real Madrid heeft het voetbalpensioen van één van z’n clublegendes aangekondigd. Toni Kroos hangt na tien jaar in de Spaanse hoofdstad zijn voetbalschoenen aan de haak. “Real Madrid wil zijn dankbaarheid uiten aan Toni Kroos, een speler die deel uitmaakt van onze clubgeschiedenis en die één van de legendes van deze club en het internationale voetbal is geworden.”

Kroos arriveerde in 2014 als kersvers wereldkampioen bij Real Madrid, nadat hij al jaren het mooie weer had gemaakt bij Bayern München. In de tien jaar die hij in Spanje doorbracht, speelde hij 463 wedstrijden en won hij daarin heel wat prijzen. Vier landstitels, één Copa del Rey, vijf Club World Cups en vier Champions League-eindzeges. Daar kan hij straks nog eentje aan toevoegen, want Real Madrid is tegen Borussia Dortmund torenhoog favoriet in de finale van de Champions League. Ook bij Bayern won hij één keer de Champions League, en speelde hij drie keer kampioen.

“Toni Kroos zal voor altijd in de harten van de Madrid-fans zitten voor zijn geweldige voetbal, en voor de speler die hij is. Hij gaf altijd alles voor ons shirt en stond voor de waarden van Real Madrid”, schrijven ze nog bij Real. Dit weekend speelt hij zijn allerlaatste competitiematch, in eigen huis tegen Betis. En op 1 juni zwaait hij af in de CL-finale.

Komende zomer neemt Kroos afscheid op het EK voetbal, waar hij Duitsland in eigen land nog een laatste keer aanvoert. De middenvelder maakte speciaal voor het Europees kampioenschap zijn comeback bij de nationale ploeg, en het wordt dus meteen zijn laatste kunststukje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *