Thu. Sep 19th, 2024

Het seizoen 2023-2024 zit erop in de eredivisie en dus is het tijd voor het Elftal van het Jaar. Deze is samengesteld op basis van de rapportcijfers die wekelijks zijn uitgedeeld bij alle wedstrijden. Alleen spelers die minimaal 22 van de 34 wedstrijden hebben gespeeld kwamen in aanmerking voor een plekje.

Uiteraard is de bijna soevereine landskampioen het beste vertegenwoordigd in het elftal van het seizoen. Met liefst zes spelers is PSV, dat liefst 91 van de mogelijke 102 punten pakte dit seizoen, de hofleverancier.

De Argentijnse doelman Walter Benítez was de keeper die het minste werd gepasseerd (20 keer in 33 duels) en heeft passend de meeste clean sheets (18 keer) achter zijn naam. Hij is de doelverdediger van het seizoen, terwijl zijn ploeggenoot Sergiño Dest voor zijn in april opgelopen kruisbandblessure ruimschoots de beste linksback was.

Luuk de Jong moest de topscorerstitel delen met AZ-spits Vangelis Pavlidis (beiden 29 goals), maar is wel de best gewaardeerde spits van de eredivisie. De Jong gaf ook nog eens 15 assists, Pavlidis had slechts vier keer de rol van aangever bij een doelpunt. De Jong wordt voorin geflankeerd door zijn Belgische ploeggenoot Johan Bakayoko, die met twaalf goals en negen assists ook een belangrijke rol speelde in het kampioenschap.Met drie spelers is ook nummer twee Feyenoord uitstekend vertegenwoordigd. De Slowaakse verdediger Dávid Hancko, ook goed voor liefst vijf doelpunten, was de beste Feyenoorder en kwam zelfs dichtbij nummer een Jerdy Schouten. Maar ook de veelzijdige verdediger Lutsharel Geertruida kreeg een hogere waardering dan AZ-rechtsback Yukinari Sugawara, terwijl ook de onvermoeibare middenvelder Mats Wieffer deel uitmaakt van het elftal van het seizoen tussen Schouten en Veerman in.

Een elftal dat niet geheel verrassend geen enkele Ajacied telt, na de dramatische jaargang die de Amsterdamse recordkampioen heeft doorgemaakt met elf gelijke spelen en acht nederlagen. Het resulteerde uiteindelijk in een vijfde plaats, goed voor een plekje in de tweede voorronde van de Conference League.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *