Thu. Sep 19th, 2024

Bij Real Madrid kon hij zich niet doorzetten, maar bij Chelsea zal Eden Hazard altijd als een clublegende gezien worden. Zelfs na zijn voetbalpensioen levert de ex-Rode Duivel de Blues namelijk nog (Madrileens) geld op, zo schrijft The Telegraph.

Hazard maakte in 2019 na zeven jaar bij Chelsea de overstap naar Real Madrid. De Koninklijke haalde daarvoor de portefeuille boven: de Engelsen konden in totaal met verschillende bonussen tot 160 miljoen euro krijgen voor de stilist, zo bleek in 2020.

Die bonussen waren vooral gericht op sportieve doelen, zoals het halen van Europese finales. Dat flikten Carlo Ancelotti en co dit seizoen opnieuw door recent Bayern München uit te schakelen in de halve finale van de Champions League. En dat levert Chelsea volgens The Telegraph nog een Hazard-bonus op, namelijk van vijf miljoen Britse pond (zo’n 5,8 miljoen euro).

Geen enorm bedrag voor de Blues, die de voorbije jaren zelf verschillende spelers kochten voor meer dan 100 miljoen euro. Maar om te voldoen aan de strenge financiële regels van de Premier League helpen tegelijk alle ‘beetjes’. Vraag maar aan Everton en Nottingham Forest, die dit seizoen allebei een puntenaftrek kregen in de Premier League voor het schenden van de financiële regels.

De Hazard-bonus die Chelsea nu krijgt is best opvallend, omdat onze landgenoot al sinds vorige zomer geen speler van Real Madrid meer is. Hij is zelfs al maanden met voetbalpensioen, maar de afspraken tussen Chelsea en Real Madrid zijn volgens The Telegraph nog steeds geldig.

Hazard ging in oktober 2023, op zijn 32ste, met voetbalpensioen. Zijn periode in de Spaanse hoofdstad draaide uit op één grote teleurstelling. Hazard raakte al in zijn eerste seizoen geblesseerd aan de enkel en zou nadien van blessure in blessure sukkelen. Aan het einde van vorig seizoen werd zijn contract uiteindelijk in onderling overleg ontbonden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *