Thu. Sep 19th, 2024

Wie of wat stopt dit Club Brugge straks? Ondanks een moeilijke start in Genk pakte blauw-zwart een vijfde opeenvolgende zege in de play-offs. Met dank aan rechtsachter Sabbe, die uitpakte met een goal en een assist.

Vier dagen na de demonstratie van Club Brugge hoopte KRC Genk revanche te nemen. Vrancken voerde één wijziging door – Kayembe nam opnieuw zijn plaats in ten nadele van Fadera. Bij Club kreeg Jutglà rust en zaten Mignolet en Skov Olsen opnieuw op de bank.

Blauw-zwart kreeg al snel een goeie kans via Nusa. De Noor kopte van dichtbij over – het zou lange tijd de enige doelkans zijn voor de Bruggelingen. Genk nam net als in de vorige thuismatch tegen Anderlecht het heft in handen. Dat leidde tot een goeie poging van El Ouahdi, die net naast het doel van Jackers dwarrelde. Pas op het halfuur kwam Club iets beter in de wedstrijd. Veel spelers haalden hun niveau niet, onder anderen de vleugelspitsen.

Met de rust in zicht viel het doelpunt toch aan de zijde van Club. Sabbe trok de bal voor doel, waar McKenzie plots het hoofd introk. Vandevoordt was té verrast om nog tussen te komen – de voorzet van Sabbe ging zo rechtstreeks in doel. Een weggeefgoal van de thuisploeg, een opsteker voor Club, dat niet in zijn normale doen was voor de pauze. De slechtste was Nusa, die in de kleedkamer bleef voor Jutglà.

Genk moest op zoek naar de gelijkmaker. El Khannouss dwong Jackers al snel tot een goeie redding, terwijl een schot van El Hadj een metertje over zoefde. De druk van de thuisploeg ging evenwel snel weer liggen. Halfweg de eerste helft leidde een prachtige actie van Club een tweede doelpunt in. Vooral de rush van Sabbe op de rechterflank viel daarbij op, vooraleer hij Vetlesen de 0-2 aanbood. Blauw-zwart had de felbegeerde dubbele voorsprong op zak en kon de wedstrijd rustig uitspelen.

In minuut zeventig was de match helemaal gespeeld. Thiago mocht vrij binnenkoppen, deze keer kwam de assist van de voet van Vetlesen. De Noor werd voorbij het uur als winger op rechts geposteerd en was daar meteen twee keer beslissend. Blauw-zwart gaf na de rust nauwelijks iets weg en was zelf twee keer beslissend. Met nog een kwartier op de klok kon hen niets meer overkomen in Genk. Het laatste wedstrijdkwart was dan ook een maat voor niets.