Thu. Sep 19th, 2024

Florian Vermeersch verlaat Lotto-Dstny na vijf seizoenen om sportief en extrasportief een stap hogerop te zetten. Er ligt bij Team UAE een meerjarig contract klaar voor de 25-jarige Oost-Vlaming en de overeenkomst is quasi in kannen en kruiken. Tadej Pogacar krijgt volgend jaar een tweede Belgische ploegmaat naast Tim Wellens.

Een opmerkelijke wielertransfer is bijna rond. Na vijf seizoenen Lotto-Dstny zal Florian Vermeersch verkassen naar Team UAE, de rijkste en momenteel beste ploeg (riant nummer één op de UCI-Worldranking) ter wereld. Done deal is de overgang nog niet voor honderd procent – hoewel de transfermarkt achter de schermen op volle toeren draait, mogen transfers voor het seizoen 2025 volgens het UCI-reglement pas officieel getekend worden vanaf 1 augustus. Beide partijen hebben elkaar echter gevonden. Vermeersch en Team UAE staan op een zucht van een akkoord.

De ploeg van Tadej Pogacar mag zich met deze transfer op de borst slaan, want het halve peloton maakte jacht op de 25-jarige Oost-Vlaming, die in 2021 als tweede eindigde in Parijs-Roubaix. Vorig jaar op het EK in Drenthe maakte Vermeersch indruk op Wout van Aert. De twee hebben sindsdien regelmatig contact en door het vertrek van Jan Tratnik naar Bora-hansgrohe komt er een plaats vacant in de voorjaarsselectie van Visma-Lease a Bike.

Ook Bora-hansgrohe sprong in de dans. De Duitse ploeg leek Vermeersch lang naar zich toe te trekken met de belofte er kopman te worden in de kasseiklassiekers, maar Vermeersch is het meest gecharmeerd door het aanbod van Team UAE, waar hij zich zal kunnen uitleven in een sterke voorjaarskern met Tim Wellens, Nils Politt en coming man Antonio Morgado op gelijke hoogte in de pikorde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *