Thu. Sep 19th, 2024

Een grote verrassing is het niet, maar Lotte Kopecky (28) zal deze zomer niet deelnemen aan de Tour de France Femmes. De wereldkampioene concentreert zich volledig op de Olympische Spelen in Parijs, die voor Kopecky amper een dag voor de Tour-start eindigen.

Twee weken geleden raakte al bekend dat Kopecky zich via de Tour of Britain (6-9 juni) en de Giro (7-14 juli) zal voorbereiden op de Olympische Spelen in Parijs, waar Kopecky zowel op de weg als de piste wil scoren. Toen was het nog een vraagteken of ze na de Spelen ook de Tour de France Femmes voor haar rekening zou nemen – de Ronde van Frankrijk start immers al op 12 augustus in Rotterdam, amper één dag na het omniumnummer op de Spelen in Parijs. Fysiek en logistiek zou dat een zwaar karwei worden.

Nu is de knoop dus doorgehakt: Kopecky past voor de Tour. Vorig jaar won ze nog een etappe, werd ze tweede in de eindstand na ploeggenote Demi Vollering en nam ze de groene trui mee naar huis. Bovendien ontdekte ze zichzelf op de Tourmalet als klimmer. Maar het zal dus nog minstens tot 2025 wachten zijn om daar een vervolg aan te breien.

Sinds vandaag geniet Kopecky van een welverdiende break na een druk voorjaar, waarin ze opnieuw bijzonder succesvol was met zeges in de Strade Bianche, Nokere Koerse en Parijs-Roubaix. Gisteren eindigde ze als afsluiter als 38ste in Luik-Bastenaken-Luik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *