Thu. Sep 19th, 2024

In onze wielerpodcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ wordt er uitgebreid nagepraat over de Amstel Gold Race. HLN-analist Michel Wuyts, host Stijn Vlaeminck en ex-renner Sep Vanmarcke blikken ook vooruit op Luik-Bastenaken-Luik. Ondanks de mindere prestatie van Mathieu van der Poel afgelopen weekend verwachten Vanmarcke en Wuyts opnieuw een sterke wereldkampioen in Luik.

“Mocht het over om het even welke renner gaan, zou ik zeggen dat het vet van de soep is”, zegt Michel Wuyts. “Maar we hebben het over Mathieu van der Poel. Tijdens de Amstel Gold Race had de wereldkampioen wellicht gewoon een matte, makke dag. Hij is een alien. Ik durf dan ook niet zeggen dat hij zondag in Luik minder zal zijn.“

Met Luik-Bastenaken-Luik komt er weer een groot doel aan voor Mathieu Van der Poel. De Gold Race was dat niet. Die staat al op zijn palmares. “De Gold race is een extra training geweest richting volgende zondag”, zegt Wuyts. De wereldkampioen is volgens Sep Vanmarcke, door omstandigheden, dan ook niet voluit gegaan in Nederlands Limburg. “Hetzelfde verhaal zien we ook bij Lotte Kopecky. Zij stuurde er in de finale al vrij snel op aan om Lorena Wiebes te helpen. Dat zie ik haar volgende week in Luik niet doen. De grootste koersen zijn gewoon de belangrijkste voor de twee wereldkampioenen. De andere koersen kunnen ze opofferen indien het nodig is voor de ploeg.”

Dat Mathieu van der Poel weer een week naar Spanje trekt, is volgens Sep Vanmarcke de juiste voorbereiding. “Een week in de warmte trainen, is altijd aangenaam. Hij zal zeker ook wat prikkels opzoeken die de Ardennen nabootsen. De trainingen van Mathieu zullen dus wel net iets anders zijn dan de voorbije weken, denk ik.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *