Thu. Sep 19th, 2024

Lionel Messi (36) ten voeten uit. In de MLS was de Argentijn bij momenten weer ongrijpbaar. Wat resulteerde in een erg knappe assist en al even mooie goal vanop afstand. Messi zit in het nieuwe seizoen aan vijf goals en twee assists in 405 minuten. Ofwel: beslissend om de 57 minuten. Tijdens de match werd nog maar eens duidelijk dat de Messi-gekte in Amerika allesbehalve over is.

Donderdag stapte hij nog met het kopje naar beneden van het veld. Monterrey had Inter Miami net uit de Champions Cup geknikkerd. Vandaag was er opnieuw de gekende lach na een glansprestatie in de MLS.

De Argentijn speelde tegen Kansas City als vanouds. En dat betekent ook: met impact wat betreft de uitslag.

Eerst met een assist op een manier die weinigen zouden zien én ook nog eens zouden kunnen uitvoeren. De controle en splijtende verticale pass met links was perfect. Diego Gomez werkte de 1-1-gelijkmaker binnen.

Aan het begin van de tweede helft stond Messi zelf aan het kanon. Diezelfde linker gebruikte hij nu om verwoestend uit te halen. De bal viel precies onder de lat binnen. Inter Miami won uiteindelijk met 2-3 na ook nog een goal van Messi’s maatje Luis Suarez. Met 15 op 27 staat Miami op kop in de Eastern Conference.

Hoewel hij vier duels aan de kant stond met een spierblessure blijft Messi de fraaie statistieken opstapelen. De achtvoudige Ballon d’Or-winnaar zit aan vijf goals en twee assists in vierenhalve match. Ofwel: beslissend om de 57 minuten.

Omdat de cijfertjes blijven komen is ook de ‘Messi-mania’ nog zeer levendig. Zelfs intussen bijna een jaar na zijn komst. Dat werd nog maar eens bewezen in de uitmatch tegen Kansas. Zowel een jonge als iets minder jonge fan renden het veld op om even lichaamscontact te kunnen maken. Messi bleef er zoals altijd koeltjes onder. Wetende dat zijn persoonlijke bodyguard Yassine Chueko altijd in de buurt is om z’n veiligheid te garanderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *