Thu. Sep 19th, 2024

De hoofdrol was wéér voor hem, maar dit keer wel in negatieve zin. Cristiano Ronaldo (39) heeft gisteren een rode kaart gepakt bij Al-Nassr. De stoppen sloegen even door bij de Portugese superster op het moment dat z’n ploeg 2-0 in het krijt stond tegen Al-Hilal in het slot van de halve finale van de Saudi Super Cup.

Ronaldo kreeg vier minuten voor tijd een directe rode kaart omdat hij een tegenstander, Ali Al-Bulayhi, tot twee keer toe een beuk met z’n elleboog gaf. De Saudische verdediger van Al-Hilal probeerde na een tackle wat tijd te rekken door de bal bij te houden en dat zinde ‘CR7′ niet. De frustraties namen even de bovenhand bij de aanvaller, waarop hij dus een directe rode kaart kreeg en de Messi-gezangen van de tribunes rolden in het Mohammed Bin Zayed Stadium in Abu Dhabi.

Daarnaast doet op social media ook een video de ronde die volgens gebruikers lijkt te tonen dat Ronaldo na z’n uitsluiting ook even z’n vuist balde richting de ref. Echt duidelijk blijkt dat echter wel niet uit de beelden. Het kan ook zijn dat ‘CR7′ uit frustratie op de bal wilde slaan slaan en niet op het gezicht van scheidsrechter Mohammed Khaled Al-Hoaish. Ronaldo’s ploegmakker Abdulrahman Ghareeb (met rugnummer 29) schrikt alleszins wel even van de actie.

De frustraties waren hoe dan ook groot bij Ronaldo en z’n ploeg. “Je kan niet veranderen wat op voorhand al besloten was”, klonk het na de match giftig op het officiële Instagram-account van Al-Nassr. Ronaldo zelf vroeg de toeschouwers bij z’n aftocht cynisch om de ref een applaus te geven.

Al-Hilal was op 2-0 gekomen via Salem Al-Dawsari en Malcom. Diep in de toegevoegde tijd kon Sadio Mané nog de 2-1 scoren, maar verder kwam Al-Nassr niet meer. Al-Hilal neemt het donderdag in de finale op tegen het Al-Ittihad van Karim Benzema, dat gisteren Al-Wehda klopte met 2-1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *