Thu. Sep 19th, 2024

De buitenlandse media komen woorden tekort voor wat Mathieu van der Poel (29) klaarspeelde in Parijs-Roubaix. Dat hij van een andere planeet is. Dat de Helleklassieker voor hem een paradijs is. En ook het team wordt niet vergeten. Maar het mooiste compliment komt misschien wel van ‘La Gazzetta dello Sport’. De Italiaanse krant schrijft een literaire ode aan de wereldkampioen.

“Van der Poel, van een andere wereld”, titelt het Spaanse AS. “Hij blijft zijn naam met gouden letters in de geschiedenisboeken van het wielrennen schrijven. Mathieu deed het in Parijs-Roubaix op een manier dat we amper zien: met een aanval van bijna 60 kilometer. Hij ging op de Orchies – verre van de moeilijkste kasseistrook. Maar als je zó sterk bent, zó goed: dan maakt het niet uit waar je versnelt. Niemand kan je toch volgen. En nadien bleef hij de snelheid opvoeren. Zijn voorsprong werd drie minuten. Daar kon een zielige fan met een pet niets aan veranderen. Onfeilbaar is Van der Poel momenteel. En voor anderen compleet onbereikbaar. Buitenaards.”

MARCA: “Alpecin-Deceuninck domineerde hoe het wou”

“Mathieu van der Poel: het perfecte wapen van de lente”, schrijft ‘MARCA’, eveneens een Spaans medium. “Demonstratie na demonstratie na demonstratie voert de kleinzoon van Poulidor op. Hij eist een bevoorrechte plek op aan de tafel van de grootste klassieke renners uit de geschiedenis. Hij zweeft over de kasseien, sloopt de concurrentie. Elk monument opnieuw is daar de demonstratie.”

Maar de Spaanse krant vergeet ook het ploegwerk niet. “Zijn zege was het hoogtepunt van een briljant racemanagement. Alpecin-Deceuninck won al de drie monumenten, maar vandaag was misschien wel hun grootste kunststukje. De ploeg toonde z’n kracht vanaf de eerste kasseien. Het domineerde zoals het wou. Ze zorgden eerst voor de numerieke superioriteit. En nadien zette Van der Poel de marteling in.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *