Thu. Sep 19th, 2024

Jan Vertonghen en Zeno Debast zeiden het haast in koor. Dat Anderlecht zelfs na de zege tegen Antwerp nog niet hogerop wil kijken. En enkel de focus legt op de Europese tickets. “Want dat verdient deze club. Momenteel is enkel het behalen van Europees voetbal van belang.”

Jan Vertonghen keek voor zijn interview met ‘Eleven DAZN’ nog even naar de kroost. (lacht) “Mijn vrouw zal niet veel van de match gezien hebben, met de drie kinderen bij haar. Kijk, we wilden goed starten. Dat is gelukt. Maar Antwerp was voor rust het betere team. We konden geen druk zetten en op de flanken kenden we problemen. Dus ja, die fase met Wijndal was misschien wel een beslissend moment. Want onze match was niet super, we kwamen er moeilijk uit. Antwerp verdedigde goed, en wij maakten veel foute keuzes in ons aanvallend voetbal.”

Hoe ver kijkt Anderlecht nu? “Het is belangrijk dat Anderlecht volgend seizoen Europees speelt. Dat verdient deze club. De rechtstreekse concurrenten om die tickets moeten we achter ons zien te houden. En misschien kunnen we nadien nog hogerop kijken. Maar nu is enkel het behalen van die Europese plaatsjes van belang.”

“Het was een moeilijke overwinning, maar ze doet deugd”, vertelt Zeno Debast. “We raakten in de eerste helft niet in ons voetbal. Maar de rode kaart hielp. Het ging in de tweede helft beter. Nu moeten we met de voetjes op de grond blijven. En het match per match bekijken. Het doel is om volgend jaar Europees te spelen. Dat is een mindset die bij iedereen in de ploeg leeft. Dat we er allemaal zo over denken is belangrijk om er voor te gaan.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *