Thu. Sep 19th, 2024

Als het van Lionel Messi (36) afhangt, kunnen de voetbalfans nog wel een tijdje van zijn talent genieten. In een podcast van de Saoedische mediagroep MBC zegt de Argentijnse wereldkampioen dat hij pas met pensioen zal gaan als hij voelt dat hij z’n ploegen niets meer kan bijbrengen.

Messi heeft in de Big Time-podcast van MBC verklaard dat leeftijd alleszins géén rol zal spelen in zijn beslissing om met pensioen te gaan en dat hij zelf goed genoeg zal weten wanneer het moment aangebroken is om een einde te maken aan zijn illustere carrière. De aanvoerder van Argentinië heeft bij Inter Miami sowieso nog een contract tot december 2025.

“Vanaf het moment dat ik besef dat ik niet meer presteer, dat ik geen plezier meer heb en dat ik mijn teamgenoten niet meer kan helpen, zal ik zelf zeker de knoop doorhakken”, aldus Messi. “Ik ben heel zelfkritisch. Ik weet wanneer ik goed ben, wanneer ik slecht ben, wanneer ik goed speel, wanneer ik slecht speel… En wanneer ik voel dat het tijd is om de stap te zetten, zal ik dat zeker doen. Maar als ik me goed blijf voelen, zal ik altijd proberen om door te blijven gaan.”

Voorlopig ook bij de nationale ploeg. Messi zwaaide niet af na het WK – “als het in Qatar niet zo was gelopen, was dat wel gebeurd” – en wil komende zomer nog scoren met La Albiceleste op de Copa América. Messi moet dan wel fit zijn – op dit moment is dat niet het geval. De aanvaller is out met een hamstringblessure en miste recent de interlands tegen El Salvador en Costa Rica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *