Thu. Sep 19th, 2024

Een oefenmatch voor de geschiedenisboeken. De Oostenrijker Christoph Baumgartner zorgde voor spektakel tegen Slowakije door na amper zes seconden te scoren. Het is de snelste goal ooit in een interland.

Zes seconden. Dat was de tijd die Christoph Baumgartner nodig had om tegen Slowakije zijn naam al op de tabellen te zetten. De Oostenrijkse middenvelder van RB Leipzig zorgde hiermee voor de snelste goal ooit in een interlandwedstrijd.

Meteen na de aftrap kreeg Baumgartner de bal en zette hij het op een lopen. Van ver buiten de zestien vuurde hij een grondscherend schot af en dat vloog voorbij de Slowaakse doelman Martin Dubrávka in de benedenhoek. Met zijn goal snoept hij het record af van de Duitser Lukas Podolski, die in 2013 in een oefenmatch tegen Ecuador al na zeven seconden wist te scoren.

Oostenrijk won uiteindelijk de match tegen Slowakije met 2-0. Weimann zette in de 82ste minuut de eindstand op het bord.

Het record voor de snelste goal ooit in een officiële interland staat op naam van een Rode Duivel. Christian Benteke scoorde in 2017 in de WK-kwalificatiematch tegen Gibraltar al na acht seconden. Dom balverlies van de Gibraltarezen leidde het doelpunt in en Benteke twijfelde niet om af te werken. De eerste goal van zijn hattrick die match. Daarnaast scoorden ook nog Eden Hazard, Witsel en Mertens in de 0-6-zege.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *