Thu. Sep 19th, 2024

Inter Miami heeft een zware nederlaag geleden op het veld van New York Red Bulls. In de Big Apple verloor de competitieleider in de MLS met 4-0 – Dante Vanzeir gaf de assists voor alle goals.

In de gietende regen kon Miami opnieuw niet rekenen op zijn superster Lionel Messi. De Argentijn ontbrak de afgelopen weken al in de competitiewedstrijden tegen Montréal en DC United door een spierblessure (hamstring). Daardoor moest de wereldkampioen ook de oefenduels van de Argentijnse nationale ploeg tegen El Salvador (22 maart in Philadelphia) en Costa Rica (26 maart in Los Angeles) laten schieten.

De competitieleider moest het dan maar met Luis Suarez, Jordi Alba en Sergio Busquets zien te rooien, maar het voormalige Barcelona-trio gaf niet thuis. Maar vooral het spitsenduo bij de Red Bulls was dodelijk voor Miami. Dante Vanzeir was namelijk goed voor vier assists, waarvan er drie bij zijn spitsbroeder Lewis Morgan (3., 51. en 69.) terechtkwamen.

Ook de Venezolaan Wiki Carmona (65.) pikte zijn doelpuntje mee bij New York, dat in de stand nu op gelijke hoogte komt met Miami. Beide ploegen tellen samen met Columbus Crew tien punten, al heeft Miami wel al een wedstrijd meer achter de rug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *