Thu. Sep 19th, 2024

Antonio Nusa (18) heeft de stilte na zijn afgesprongen transfer naar Brentford doorbroken. De winger van Club Brugge spreekt in het Noorse ‘Dagbladet’ voor het eerst over de transfersaga en de impact ervan op hemzelf. “Het is een leermoment geweest.”

Niet alleen hijzelf, iederéén zag Antonio Nusa eind januari al bij Brentford. De Premier League-club had een akkoord over een transfersom van 37 miljoen euro gevonden met Club. Maar, zoals bekend, strooide een groeiletsel rond het kraakbeen van Nusa’s knie roet in het eten. “Ik voelde dat Brentford de juiste stap was op het juiste moment. Het medische probleempje was gelukkig niets waar ik me zorgen om moest maken, maar het deed de transfer spijtig genoeg wel afspringen. De dokters in Brentford en Noorwegen hadden nu eenmaal verschillende meningen.”

Het was hoe dan ook een klap voor de 18-jarige Nusa, die even tijd nodig had om de knop om te draaien. “Het was een teleurstelling en niet makkelijk. Maar als ik er nu op terugkijk, beschouw ik het als een leermoment, niet als een gemiste kans.”

Naast Nusa sprak ook Hugo Vetlesen tijdens de interlandbreak met de Noorse pers. De Club-middenvelder werd gepolst naar het ontslag van Ronny Deila, dat hij onderweg naar de nationale ploeg vernam. “Het is een bijzondere situatie, dat zal ik niet verbergen. We hebben heel wat uren samen gespendeerd en als ik straks terug in België ben, zal hij er niet zijn. Dat is speciaal. Maar voetbal is een cynische wereld waarin je niet veel tijd krijgt en helaas is Ronny moeten vertrekken.”

“Bij een club als Club Brugge is er altijd druk”, vervolgt Vetlesen. “Er is de laatste weken en maanden véél media-aandacht geweest, maar Ronny en wij als spelers hebben daar geen last van gehad. We zijn altijd professioneel gebleven en gefocust op wat we moesten doen. Het is jammer voor Ronny, maar ik ben er zeker van dat hij hongerig genoeg is om snel een nieuwe uitdaging aan te gaan en zich te tonen.” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *