Thu. Sep 19th, 2024

Tadej Pogacar reed de Ronde van Catalonië nooit eerder, maar ook deze WorldTour-rittenkoers staat weldra op zijn palmares.

De Sloveen van UAE knalde op de eerste aankomst bergop meer dan een minuut weg. Cian Uijtdebroeks (21ste) mag een goed eindresultaat vergeten. “Cian deed zijn regenkledij te vroeg uit en was op de streep helemaal verkleumd.”

Eerste in Strade Bianche, maar ‘slechts’ derde in Milaan-Sanremo en ‘tweede’ in de eerste rit van de Ronde van Catalonië…

Twee koersen en geen zege, zijn we niet van gewend van Tadej Pogacar.

In de tweede rit van de Ronde van Catalonië zette hij de puntjes op i. Pogacar was zo gretig dat hij al op 164 kilometer van de streep een aanval plaatste met zijn ploegmaat Domen Novak. Precies de dubbele afstand van zijn solo in Strade Bianche. “Dat was voor de fun. Na onze aanval stopten Domen en ik snel om te plassen en verstopten ons in de bosjes om het peloton te misleiden.”

Toch koersten ze bij Team UAE zeer strijdlustig. Op 37 kilometer van de streep plaatste Pogacar samen met twee ploegmaten een aanval in een afdaling. Gewaagd, zeker met de nattigheid die er in de finale op de grens tussen Spanje en Frankrijk met bakken uit de lucht viel. Ook bij de tegenstand wordt zo’n move in de regen tijdens een afdaling zelden op groot jolijt onthaald. “Ik voelde mij goed en zat bergaf comfortabel op de fiets, maar dat was geen echte aanval”, sust Pogacar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *