Thu. Sep 19th, 2024

Geen Kevin De Bruyne in de selectie van Domenico Tedesco voor de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland. De draaischijf van Manchester City kampt met een lichte blessure aan de lies. “Het is onze verantwoordelijkheid om hem te beschermen.”

Kevin De Bruyne werd na een jaar afwezigheid weer bij de Rode Duivels verwacht, maar ook nu ontbreekt hij dus in de selectie. De reden? Een lichte liesblessure, zo zegt bondscoach Domenico Tedesco. “Ik weet niet of er een verband is met zijn hamstringblessure. Het gaat nu om een probleem aan de lies waar hij de laatste matchen mee kampte.”

“Gisteren heb ik met de dokter en Kevin gesproken en we hebben beslist dat het risico te groot is. Het is onze verantwoordelijkheid om rekening te houden met de speler, maar ook het team van de speler. Het moet zinnig zijn om een speler op te roepen. Als hij niet kan spelen of trainen, is het onze verantwoordelijkheid om hem te beschermen. We geven hem dan beter de tijd om goed te herstellen bij City en hem dan klaar te hebben voor het EK. We kunnen nu geen risico nemen, en zeker niet met Kevin.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *