Thu. Sep 19th, 2024

Bij de rust stond het al 0-5 en keerden tientallen fans van de thuisploeg al huiswaarts. Leandro Trossard mocht een kwartier meedoen, maar kon zich niet meer onderscheiden.

Sheffield United had in z’n laatste drie thuismatchen in de Premier League telkens minstens vijf doelpunten geslikt, Arsenal had z’n voorbije twee wedstrijden op verplaatsing in de competitie dan weer met 0-6 en 0-5 gewonnen. Weinig veelbelovende voortekenen voor de thuisploeg, en de vrees op een afstraffing werd ook werkelijkheid.

Na 39 minuten voetballen stond het al 0-5 op Bramall Lane na doelpunten van Odegaard, Bogle (in eigen doel), Martinelli, Havertz en Rice. Een groot deel van het thuispubliek had het toen al gezien – de tribunes stroomden nog voor de pauze leeg.

Toen White er vlak voor het uur 0-6 van maakte leken we vertrokken voor een vooroorlogse score, maar zover kwam het niet. Het tempo zakte, ook met invaller Leandro Trossard kwamen de Gunners niet meer tot een zevende treffer.

Maar ach, met een 0-6-zege kan je natuurlijk ook thuiskomen. Dankzij de overwinning nestelt Arsenal zich met 61 punten bovendien weer helemaal in het spoor van koploper Liverpool (63) en Manchester City (62). De titelrace in Engeland ligt nog steeds wagenwijd open.