Thu. Sep 19th, 2024

Een doelpunt met de buik en eentje met het hoofd. Én een aangeduide scheidsrechter, waarvan voor de partij foto’s gelekt werden in een Inter Miami-shirt. Lionel Messi kan opnieuw een pagina bijschrijven in z’n al rijkgevuld geschiedenisboek. Orlando City werd uiteindelijk met 5-0 verslagen, Luis Suarez trof ook twee keer raak.

Jordi Alba, Sergio Busquets, Lionel Messi, Luis Suarez. Het lijstje van ex-Barcelona-vedetten dikt aan bij Inter Miami. Tegen Orlando City opende die laatste zijn rekening voor zijn nieuwe club. Na elf minuten had Suarez er al twee gemaakt. ‘Dan kan ik niet achterblijven’, moet Messi gedacht hebben. De 4-0 zette de Argentijn op het bord met een wel heel vreemd doelpunt. Suarez stuurde Alba diep – alsof ze zich in een Barça-shirt waanden – de stifter van Alba werd door Jansson tegen de eigen lat getrapt, waarna Messi scoorde met de borst en zo twee verdedigers, plus doelman in de wind zette. Geluk of genialiteit? Oordeelt, u zelf maar.

En ook het tweede doelpunt van Messi was best opvallend te noemen. Een kopbalgoal… dat maakt de 1m70 lange Argentijn niet elke week mee. Suarez bracht het leer perfect voor doel, waar Messi aan de tweede paal was meegeschoven. Als een volleerde kopbalspecialist kopte de aanvaller raak. Dankzij de 5-0-zege staat Inter Miami voorlopig op kop na drie speeldagen. Vorig seizoen eindigde de ploeg van Messi nog voorlaatste.

Maar de MLS-wedstrijd tussen Inter Miami en Orlando City zal misschien toch voor altijd herinnerd worden door het verhaal met scheidsrechter Guiherme Ceretta. De ref was aangeduid om het duel in goede banen te leiden, totdat er foto’s uitlekten van de scheidsrechter in een Inter Miami-shirt. De MLS reageerde door Ceretta van de match te halen en de oorspronkelijke vierde official, Jamie Herrera, de wedstrijd te laten fluiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *