Thu. Sep 19th, 2024

Lotte Kopecky (28) heeft er zin in. Twee dagen voor de start van de Strade Bianche waagde ze zich al aan de gravelpaadjes in Toscane. Een extra zware editie, waar ze vorig jaar nipt de duimen moest leggen voor haar ploeggenote Demi Vollering.

Alsof ze haar tactiek al aan het inoefenen was. Toen Lotte Kopecky zich vandaag aan de beruchte steile Le Tolfe-grindstrook waagde, trok ze twee keer stevig door. “Ideaal om de beentjes eens te testen”, knipoogde ze. “Ik vind het best een toffe strook. De finale is dit jaar helemaal anders, met die extra lus die erbij komt. En twee keer de Le Tolfe-strook. Het kan de wedstrijd wel eens een stuk lastiger maken.”

De Strade is sowieso een afvallingsrace. Het is één van de zwaarste wedstrijden van het jaar. En de laatste wedstrijden is gebleken dat de aanvaller zeker niet in het nadeel is, dus dat kan interessant worden.

Vorig jaar moest Kopecky nipt de duimen leggen voor haar ploeggenote Demi Vollering. De Nederlandse haalde het toen in een sprint waar achteraf veel om te doen was. Maar ook nu zijn er (nog) geen afspraken over een dergelijk scenario, laat ze in haar kaarten kijken. “Vorig jaar zaten we nu eenmaal in die situatie, en ik heb nog altijd geen spijt van hoe die finale verlopen is. Het was een eerlijke strijd.”

De benen lijken alleszins in orde. In de UAE Tour maakte Kopecky indruk op de loodzware Jebel Hafeet – de koninginnenrit. “Die overwinning in de UAE Tour geeft vertrouwen, maar dat soort inspanning is niet te vergelijken met wat we hier voorgeschoteld krijgen. Het is goed om mee te nemen, maar ik betwijfel dat het hier van pas zal komen.” En ook in de Omloop stond ze op het podium. “Ik heb getoond dat ik er stond, maar zat wat verveeld met dat er zo veel gesproken werd over die tweede plaats. Ik wil even benadrukken dat dat ook niet vanzelfsprekend was, hoor.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *