Thu. Sep 19th, 2024

In het recente verleden nam onder meer spelersvakbond FIFPRO de drukke voetbalkalender onder vuur. Onder meer De Bruyne en Thibaut Courtois deden dat zelf ook.

Nu springt ook de ‘Professional Footballers’ Association’ in Engeland op de kar.

CEO Maheta Molango nam daarbij het voorbeeld van de laatste Champions League-finale.

“Dat moet onze Super Bowl (de finale van het American Football-seizoen, red.) zijn. Maar dat was het niet. Erling Haaland was uitgeput, Rodri zei dat hij na een uur krampen had. En De Bruyne moest vervangen worden na een half uur. ‘KDB’ die geblesseerd geraakt in de finale van de Champions League, dat willen we toch niet meer zien? Weet je: het gaat niet enkel om de gezondheid van de spelers. Maar ‘it’s about killing the product’.”

Woorden die aansluiten bij wat Pep Guardiola eerder al aanhaalde. Hij hekelde het gebrek aan rust voor zijn spelers – die natuurlijk zelf liefst zoveel mogelijk spelen. Ook Liverpool-coach Jürgen Klopp zei dat er een “mirakel” nodig is om competitief te zijn tot het einde van het seizoen, omdat de blessurelast alleen nog toeneemt.

De website Premier Injuries van data-analist Ben Dinnery berekende dat er een stijging van vijftien procent is van blessures in de Premier League in vergelijking met eerdere jaren.

Tot week 26 waren er 455 blessures in Engeland tegenover 434 tot week 23 vorig jaar.

Vooral Newcastle kreeg het hard te verduren. Zij kwalificeerden zich voor de Champions League. De opeenvolging van intense wedstrijden, eiste zijn tol. Liefst 29 spelers geraakten dit seizoen geblesseerd. De Bruyne van zijn kant miste dit seizoen al 29 wedstrijden door een hamstringblessure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *